fredag 2 april 2010

Filmtips av Jävulen.

3 FILMER SOM FORMAT VÅRT LIV:


kärlek 3000 : alltså, egentligen minns vi inte handlingen ens, för det enda vi kunde tänka på var huruvida huvudpersonen var utvecklingsstörd eller inte? han var typ en halvsöt kille med rosa skjorta och soft arabisk brytning som liksom var "en fin kille" hela filmen igenom, det var hans signum....han var även skelögd. orkar ej, vem vill se någon rulla ögon i nittio minuter? alltså då tittar vi hellre på alla filmer man fick se på historialektionerna i högstadiet.. ni vet dom med typ svartvita stillbilder som passerade förbi samtidigt som en gubbe som lät förstoppad pratade på jättekraftig skånska. varför var det alltid skånska? o, magnum mysterium..


jaja. filmen handlar om en kille som blir kär i en tjej. jävligt unikt och nyskapande. så nu vet ni det. kan ses som en komedi fast det egentligen är ett "känslosamt och finstämt relationsdrama" (baksidetexten..)


lady chatterlays älskare: den här är nästan för bisarr för att ens skriva om. om ni mot förmodan har läst romanen så se inte filmen, för romanen är ganska bra. filmen är satans avkomma. den handlar om lady chatterlay som är sur mest hela tiden. sur och kåt. ibland hälsar hon på skogvaktaren som är ASFUL. detta var en stor besvikelse för vi hade expected en snygg och lagomt muskulös hunk som var sådär snyggt solbränd efter en dag vid vedkubben eller i smedjan eller ja ni fattar konceptet. men icket! det var en ful gubbe med ölkagge och outfits värre än alla top model-deltagare tillsammans. (särskilt dom tidiga säsongerna där alla tjejer typ har magkorta linnen á la mel c i spice girls och typ vidriga åttiotalsstövlar med spetsig tå och taxklack *spyr*)


ben hur : vi sparade den värsta till sist. minns inte ens varför vi bestämde oss för att se den här filmen när vi var tolv år, men minnet av the horror har inte bleknat alls *känner hur stubben på benen reser sig och syns genom strumpbyxorna*. ben hur är en man under antiken som tycker om att tävla i hästvagnsrace och att besöka spetälskor som lever i grottor för ingen vill vara med dom. det är synd om dom egentligen, dom har stora bölder och är jättefula men man skrattar åt dom ändå. dom var filmens enda behållning, vi skrek av skräckblandad förtjusning så fort dom kom i bild..


den är iallafall fyra timmar och i vår mening är det typ tre timmar och femtio minuter för långt (dom resterande tio minuterna är för komiken när man ser spetälskorna kräla i sina grottor)


(på bilden är det ben hur när han tävlar. om vi minns rätt ramlade han av och mosades under hästarna men vi minns nog inte rätt för vi har försökt förtränga detta trauma...)